Учнівське самоврядування

Всесвітній день дитини

20 листопада вважається Всесвітнім днем дитини. Офіційно це свято з’явилося в 1954 році завдяки відповідному рішенню Генеральної Асамблеї ООН, яка звернула увагу всього людства на необхідність досягнення взаєморозуміння з дітьми та забезпечення благополучних умов для їх життя.

Свято  також  відзначається в день, коли Організація  Об’єднаних націй прийняла декларацію прав дитини. Це відбулося в 1959 році. Крім того, 20 листопада 1989 року була  підписана міжнародна конвенція про права  дитини.

Метою проведення цього дня є захист прав дітей та розвитку середовища, дружнього по відношенню до дітей у всьому світі, шляхом діалогу і активних дій, благополуччя дітей у всьому світі.

Тому в нашій гімназії  20 листопада відбулися ряд заходів:
Святковий гімназійний ярмарок – розпродаж , де діти продавали вироби виготовлені власними руками, в основному це були кондитерські вироби та домашня випічка. Виручені кошти з продажу смаколиків  діти віддавали на благодійну акцію  « Діти – дітям», мета якої – зібрати  кошти для дітей з обмеженними  фізичними  можливостями.

DSC 0001 - Всесвітній день дитини

За ініціативи президента Гімназійного парламенту  Бас Ренати був проведений танцювальний флеш-моб «Намалюй мені дитинство», в якому брали участь учні  5-7 класів.

P71120 111409 - Всесвітній день дитини

За ініціативи прем’єр-міністра  Гімназійного парламенту  Коріньовської  Аксенії була створена майстерня боді-арту , де всі бажаючі могли прикрасити своє обличчя  цікавим візерунком.

P71120 132341 - Всесвітній день дитини

Цей день видався цікавим,насиченим різними заходами та незабутнім на цікаві події.

Святкування Всесвітнього дня дитини стало вже  доброю традицією та звичаєм в нашій гімназії.

Педагог-організатор:  Бас Людмила Петрівна

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button