Методична робота

«В кожній дитині – таланту краплина»

«В кожній дитині – таланту краплина» – такий девіз ми обрали для тижня  мистецтв у Городоцькій гімназії, який проходив з 18 по 22 січня. Залучення дитини до  мистецтва створює основу естетичного виховання. А формування та розвиток естетичних здібностей, тобто сприймати світ і творити за законами краси, – це дуже важлива складова формування людських якостей. Низка заходів предметного тижня була направлена на створення зв’язку між внутрішнім світом учня та його оточенням. Основною метою було відкрити натхнення, познайомити з цікавими засобами мистецтва, поглибити знання про людей, які внесли неоціненний вклад у розвиток мистецтва, пробудити уяву та фантазію учнів, виховувати естетичний смак та патріотичні почуття.

  В перший день  вчителем образотворчого мистецтва Сірою Н.А. разом з учнями 5-11 класів була проведена колективна творча справа «Засніжене дерево»

Починаючи з другого дня школярі та гості школи мали можливість переглянули  виставку дитячих робіт «Зимове полотно».

IMG 5538 300x225 - «В кожній дитині – таланту краплина»

Також, вчителем мистецтва та художньої культури Сокальською Н.Б. було організовано виставку дитячих робіт  «Свято наближається».

CIMG7119 300x140 - «В кожній дитині – таланту краплина»

В середу відбувся  шкільний етап конкурсу «Новорічне диво», який проводився в рамках Всеукраїнської акції «Не рубай ялинку»

viber image 1 225x300 - «В кожній дитині – таланту краплина»

 

У четвер проводився фестиваль колядок «Різдвяний передзвін»,  який організував вчитель музичного мистецтва Задорожний В.А.

IMG 5559 300x225 - «В кожній дитині – таланту краплина»

Із задоволенням учні 5-9 класів  взяли участь у майстер класах по виготовленню новорічних сніжинок, якими була прикрашена імпровізована сцена до новорічних свят.

  Дуже сподобалося  учням 6-7 –х класів брати участь у виставці – конкурсі «Зимова красуня»., який організувала вчитель образотворчого мистецтва Сіра Н.А. Юні художники під час перев мали змогу зобразити на ватмані зимову красуню. Усі учасники конкурсу дуже креативно і творчо підійшли до виконання цього завдання.

IMG 55321 300x225 - «В кожній дитині – таланту краплина»

П’ятий день  став справжнім відкриттям образотворчого мистецтва. Приємно здивували глядачів  своєю креативністю учні, які приймали участь у творчому конкурсі «Зимові візерунки», прикрашаючи віконні рами стилізованими композиціями.

11111 169x300 - «В кожній дитині – таланту краплина»

Увесь цей час ми малювали, співали, творили, дізнавалися щось нове про мистецтво, переглядали виставки, виражали свої емоції та творили від душі.

Дякую усім тиждень проведений разом!

 

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button