Семінари

Семінар на тему: Поняття презентації та комп’ютерної презентації, їх призначення

Семінар на тему:

Поняття презентації та комп’ютерної презентації, їх призначення. Поняття про слайдові та потокові презентації. Огляд програмних і технічних засобів, призначених для створення і демонстрації презентацій.

Вчитель інформатики

Коваленко Олена Василівна

(17.10.2012)

Мета:

  • Навчальна: ознайомити учнів з поняттям презентації та комп’ютерної презентації, їх призначенням, слайдові та потокові презентації; оглянути програмні та технічні засоби, призначених для створення і демонстрації презентацій; навчити учнів створювати презентації різними способами, зберігати та відкривати створені презентації;
  • розвивальна:сприяти всебічному розвитку особистості; розвивати практичні вміння та навички учнів щодо наочного представлення інформації за допомогою комп’ютера;
  • виховна:виховувати інформайційно-освічену людину, свідоме ставлення до формування інформаційної та комунікативної компетенції.

92185362 300x224 - Семінар на тему: Поняття презентації та комп’ютерної презентації, їх призначення

Поняття презентації та комп’ютерної презентації, їх призначення. Презентація (англ. presentation – представлення) – це набір кольорових карток-слайдів спеціального формату до певної теми. На кожному слайді можна розмістити довільну текстову і графічну інформацію. Теми презентації не обмежуються пропозицією товарів і послуг, інформацією про стан справ тощо. В школах та вузах за допомогою презентацій можна створювати і демонструвати навчальні і довідникові слайд-фільми, розповідати про роботу гуртків, клубів, наукових товарист, демонструвати колекції та спортивні досягнення, висловити свою думку щодо вивченої теми. Створені презентації можуть містити текст, фотознімки, діаграми, малюнки, комп’ютерну анімацію процесів та явищ, звуковий супровід, автофігури, діаграми тощо. У процесі створення презентації потрібно проявити себе як сценарист, режисер, художник і вимогливий глядач.

73249443 224x300 - Семінар на тему: Поняття презентації та комп’ютерної презентації, їх призначення

Після пояснення нового матеріалу учням було запропоновано створити презентацію на одну із запропонованих тем. На закріплення усі виконали тест розроблений учителем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button