Відкритий світ

Проект “Відкритий світ» та INTEL стають партнерами

НАЦІОНАЛЬНИЙ ПРОЕКТ “ВІДКРИТИЙ СВІТ» ТА КОРПОРАЦІЯ INTEL СТАЮТЬ ПАРТНЕРАМИ

30 березня відбулося підписання «Угоди про наміри» між керівництвом Національного проекту «Відкритий світ» та представництвом корпорації Intel в Україні в галузі впровадження інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) в систему освіти в рамках проекту «Підготовка педагогічних кадрів в області ІКТ в рамках моделі «1 учень – 1 комп’ютер» в НП «Відкритий світ».

Метою проекту є впровадження інноваційної моделі «1 учень – 1 комп’ютер» в системі середньої шкільної освіти України для сприяння трансформації освіти, підвищення ролі ІКТ, формуванню в учнів навичок XXI століття та реалізації дитино центристського підходу у навчанні за допомогою освітніх ініціатив Intel задля підвищення ефективності моделі використання ІКТ ті підвищення якості освіти в цілому.

Корпорація Intel та НП «Відкритий світ» виявили взаємну зацікавленість у розвитку співробітництва в галузі впровадження сучасних інформаційних технологій у систему освіти. Сторони зацікавлені у спільній розробці та впровадженні глобальних програм для учнів та вчителів та освітніх стандартів, а також в розробці новітніх програмних та апаратних рішень для забезпечення загального та безперешкодного доступу до інформації та подолання цифрової нерівності.

У сфері інтересів державного підприємства «Національний проект «Відкритий світ»» знаходиться впровадження ІКТ у навчальний процес з метою сприяння становленню інформаційного суспільства в Україні.

Intel має значний досвід у розробці та впровадженні міжнародних освітніх програм для учнів та вчителів з метою покращення навчального процесу шляхом впровадження сучасних ІКТ та інноваційних педагогічних технологій у світі та в Україні. Саме таке перетинання інтересів й стало підставою для співробітництва та підписання угоди.

НП «Відкритий світ» планує надавати адміністративну та організаційну підтримку у підготовці вчителів до використання ІКТ та у впровадженні моделі «1 учень – 1 комп’ютер». Планується створення інноваційного навчального середовища «1 учень – 1 комп’ютер» для надання універсального доступу до ІКТ у 5-7 класах, починаючи з 2000 пілотних шкіл України. Всього протягом 5 років планується залучити у проект 15 тис шкіл, 200 тис вчителів, 2 млн учнів.

Буде забезпечено системний підхід до впровадження моделі «1 учень – 1 комп’ютер»: підготовка вчителів, оснащення комп’ютерною технікою, підключення до мережі Інтернет, та створення сучасного навчального Е-контенту.

В рамках реалізації положень Угоди Intel має наміри здійснювати співробітництво з НП «Відкритий світ» у створенні ефективної сучасної моделі Е-навчання в умовах «1 учень-1 комп’ютер» з метою підвищення якості навчально-виховного процесу та сприяння трансформації освіти ХХІ століття, для чого корпорація надасть експертну підтримку в цій галузі.

В планах корпорації – проведення тренінгів для регіональних тренерів-методистів; надання вчителям Проекту матеріалів різних курсів міжнародної освітньої програми «Intel® Навчання для майбутнього», у відповідності до потреб та рівня володіння ІКТ; надання матеріалів тренінгів по впровадженню інноваційної моделі «1 учень – 1 комп’ютер».

Також корпорація планує сприяти проведенню моніторингу та оцінки якості впровадження зазначених вище навчальних курсів; передавати досвід інших країн, що реалізують модель «1 учень – 1 комп’ютер» в систему освіти. Крім того, Intel сприятиме розповсюдженню інноваційних педагогічних та ІТ технологій, які впливають на трансформацію освіти в умовах формування інформаційного суспільства та економіки знань в ХХІ столітті в Україні.

Компанія Intel ініціювала проект «Intel® Інновації в освіті» – сталу програму, метою якої є співробітництво з освітянами та державними діячами в сфері освіти по всьому світу для ефективної інтеграції ІКТ в систему освіти та ефективного викладання та оцінювання навичок XXI століття та допомоги сьогоднішнім учням у підготовці до вимог та викликів інформаційного суспільства майбутнього.

Частиною цієї ініціативи є розроблена компанією Intel програма професійного розвитку «Intel® Навчання для майбутнього» та проекту «1 учень – 1 комп’ютер» в рамках глобальної програми «Intel® World Ahead» (Майбутнє починається сьогодні).

Метою Національного проекту «Відкритий світ» є створення єдиного національного інформаційного середовища, в якому за допомогою новітніх ІКТ усіх учасників навчального-виховного процесу (учнів, учителів, батьків, адміністраторів освіти) буде забезпечено доступом до мультимедійних баз даних. Уніфікація методик навчання і в режимі реального часу забезпечення опрацювання цих методичних матеріалів методистами і педагогами. Створення умов, які б заохочували учнів до успішного навчання та забезпечили рівні можливостей доступу до якісної освіти кожного громадянина України незалежно від місця проживання.

«Трансформація освіти в XXI столітті є глобальним питанням, що потребує міжнародного партнерства серед держав, освітян, науковців та підприємств для того, щоб забезпечити сталий та відчутний позитивний ефект. Ми раді, що у даному контексті відбудеться співробітництво з корпорацією Intel, яка зможе надати Національному проекту міжнародну експертизу та успішний досвід впровадження освітніх програм», – зазначив Ігор Курус, керівник Національного проекту «Відкритий світ».

«Вже близький той день, коли у кожного учня буде рівний доступ до знань та технологій. Національний проект «Відкритий світ» впевнено наближує освіту України до цього моменту. Він створює умови, що дозволяють країні швидше перейти до інформаційного суспільства та економіки знань. Intel, в свою чергу, має багаторічний міжнародний досвід створення успішних освітніх програм та впровадження ІКТ. Ми розуміємо, що лише спільними зусиллями держави та партнерів по бізнесу можна досягти значних результатів в освіті», – додала Тетяна Нанаєва, директор з корпоративних питань Intel в Україні та СНД.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button