Виховна робота

21 березня в районній бібліотеці відбулося свято, присвячене 198 річниці з дня народження Великого Кобзаря

У березні традиційно український народ відзначає роковини Тараса Григоровича Шевченка, постаті, яка у своїй величі була, є і залишається ні з ким не зрівняною.

21 березня в районній бібліотеці відбулося свято, присвячене 198 річниці з дня народження Великого Кобзаря, – літературно – музична композиція «В сім’ї вольній, новій…» Підготували і провели  свято учні 10А класу. Сценарій літературної композиції створювали разом із класним керівником Ліванською В.Л. та працівниками районної бібліотеки.

29648529 300x225 - 21 березня в районній бібліотеці відбулося свято, присвячене 198 річниці з дня народження Великого Кобзаря

Хвилююче з уст дітей звучали вірші та уривки з поем Т.Г.Шевченка «Гайдамаки», «Сон», «І мертвим і живим…», «Катерина», «Княжна», «Доля», «За сонцем хмаронька пливе» та інші. Участь у декламуванні поезії взяли всі учні класу.

66245822 300x225 - 21 березня в районній бібліотеці відбулося свято, присвячене 198 річниці з дня народження Великого Кобзаря

У виконанні десятикласниць Коваленко віти, Воробель Вікторії лунали пісні, створені на слова Т.Г.Шевченка, а саме: «Садок вишневий  коло хати», «думи мої», «Зоре моя вечірняя».

Сильне враження отримали глядачі від інсценівок уривків з поеми «Причина» та з п’єси  «Назар Стодоля». Майстерно зіграли ролі Стехи – Воробель Вікторія, козака – Танчин Дмитро, русалок – Вірик Ольга, Воробель Вікторія, Татарчук Анастасія, Ратушняк Діана, диктора – Гуцало Анастасія.

Глядачами свята були вчителі української мови та літератури, бібліотекарі, старшокласники гімназії.

77613862 300x225 - 21 березня в районній бібліотеці відбулося свято, присвячене 198 річниці з дня народження Великого Кобзаря

Шевченківське свято ще раз викликало могутню хвилю любові до нашого генія, до Батьківщини…

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button