Виховна робота

День народження Смайлика!!!!

19 вересня 1982 професор Університету Карнегі- Меллона Скотт Фалман (Scott E. Fahlman) вперше запропонував використовувати три символи, що йдуть підряд – двокрапка, дефіс і закриваючу дужку, для позначення «усміхненого обличчя» в тексті, який набирається на комп’ютері. Це було серйозним поповненням електронного лексикону.

22794530 300x168 - День народження Смайлика!!!!

Історія зберегла той самий лист, який Фалман відправив на місцеву електронну дошку оголошень, яка була прототипом сьогоднішніх форумів і в той час була основним засобом спілкування між співробітниками університету. Ось його лист:

«19-Sep-82 11:44 Scott E Fahlman 🙂 From: Scott E Fahlman I propose that the following character sequence for joke markers :: -) Read it sideways. Actually, it is probably more economical to mark things that are NOT jokes, given current trends. For this, use 🙁 »

Історичному повідомленню передувала довга дискусія, в якій учасники обговорювали питання, які символи варто використовувати для того, щоб показувати, що повідомлення носить гумористичний характер. Потрібно сказати, що повідомлення, в якому вперше був використаний «смайлик», було знайдено лише в 2002 році, в архівах дошки оголошень, які збереглися на плівці. У «цифрових археологічних розкопках», які були організовані виключно з метою знайти це повідомлення і тим самим визначити дату народження «смайлика» , брало участь кілька ентузіастів : – ).

За понад 30 років свого існування «смайлик» став незмінним атрибутом електронного спілкування, і багато хто вже не може уявити, як можна було б без нього обходитися. «Смайлик» замінює те, чого не дістає в спілкуванні за допомогою чату або електронної пошти – інтонацію голосу й міміку. «Смайли» допомагають краще зрозуміти співрозмовника, вловити його настрій, зрештою, вони просто забавні і викликають позитивні емоції.

Наша гімназійна громада також долучилася до святкування цього дня. На протязі усього дня учні дарували один одному посмішки та смайлики, працювала творча майстерня «Смайл», проводилися різні конкурси. Заключний дійством стало стовщення учнями гімназії велетенського смайлика!!!!

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button