Виховна робота

День Перемоги. 9 травня 2012 року

Тільки той, хто пам’ятає минуле, вартий майбутнього.

Пам’ять… Вона нетлінна і вічна. Вона дивиться на нас із старих фронтових фотографій, з тих речей, які зберігають колишні фронтовики, і не дає померкнути жодній героїчній сторінці історії перемоги над фашизмом.

Минають роки, відлітають у вічність. Минуло стільки років, відколи замовкли останні постріли гармат, настала тиша, прийшов на нашу землю мир довгожданний, вистражданий, оплачений найвищою ціною людського життя. Все далі відходять грізні і важкі роки Великої Вітчизняної війни, але не згасає пам’ять про тих, хто не шкодував своєї крові, свого життя. Кожен із нас поділяє думку, втілену в словах:

„Ніхто не забутий, ніщо не забуто”.

Люди старшого покоління пам’ятають: травень того незабутнього 45-го був напрочуд теплим і сонячним. Ніби сама природа своїм таємним єством відчувала радість довгожданного визволення, що прийшло на нашу землю.

День Перемоги! День Перемоги!
Іде по країні весна.
Дев’ятого травня! Дев’ятого травня!
Війна закінчилась страшна.

Роки… Скільки б їх не минуло, не зітруть у народній пам’яті світлі імена тих, хто віддав своє життя за незалежність нашої Вітчизни. Не забуваємо ми воїнів нашого міста. Золотими літерами вписані їх прізвища та імена в книзі „Пам’яті”.

62124041 300x143 - День Перемоги. 9 травня 2012 року

Кожного року 9 травня у нашому місті відбувається урочистий парад присвячений Дню Перемоги.

28825021 300x209 - День Перемоги. 9 травня 2012 року

Учнівський та педагогічний колектив гімназії також долучається до цього свята. Учні роблять гірлянди, «живий коридор», вітають наших дорогих ветеранів.

51194153 225x300 - День Перемоги. 9 травня 2012 року

Ми вважаємо, що наш обов’язок – не  тільки в свята згадувати, а кожен день пам’ятати про усіх, хто кував перемогу, хто не повернувся, віддавши своє життя за мирне небо, за дитячий сміх, за золотий хлібний колос у полі. Спасибі Вам, сивочолі ветерани, в яких і сьогодні рани болять. Ви для нас – приклад мужності, патріотизму, героїзму!

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button