Виховна робота

День української писемності став змістовним і напрочуд гарним святом

Наш навчальний заклад в подільському містечку існує майже 80 років і всі ці десятиліття українське слово мало і має перше і особливе місце в навчально – виховному процесі.

День української писемності став змістовним і напрочуд гарним святом української мови в Городоцькій гімназії, увійшовши сюди разом із школярами у барвистій подільській вишиванці.

До свята готувалися всі. Чи не найголовнішим дійством у плані заходів свята був всеукраїнський радіо диктант, який вніс потенціал роздумів, спонукання осмислення свого єства, менталітету української нації як такої.

36751259 300x224 - День української писемності став змістовним і напрочуд гарним святом

Споконвіку у нашого народу особливе місце відводилось пісні. Ось і в цей день вона звучала із радіорубки та уст малих українців, передаючи велич української мови, душу українця, його бажання щастя і волі. Переможцем конкурсу «Під звуки баяна» став 6б клас.

60658945 300x224 - День української писемності став змістовним і напрочуд гарним святом

Широким інформаційним потенціалом дійства був конкурс стіннівок на тему «Ми всі діти українські, український славний рід», участь у якому взяли всі класи.

Особливе хвилювання приніс конкурс «Коса – дівоча краса», де дівчата дивували своїми довгими косами, умінням за ними доглядати. Перемогу отримала учениця 6в класу Петровська Жанна, а враження і хвилювання отримали всі, вкотре переконуючись, що гарне волосся – то необхідний атрибут дівочої краси.

80150574 300x224 - День української писемності став змістовним і напрочуд гарним святом

А ось господині 11-класниці пригощали усіх присутніх українськими стравами: хліб із салом, пампушки з часником, узвар. Поряд учні гімназії влаштували виставку традиційних українських страв.

43362536 300x224 - День української писемності став змістовним і напрочуд гарним святом

В гімназійній бібліотеці проводився конкурс на кращого читця на тему «Лиш  на рідній Батьківщині сонце справді золоте», в якому перемогу отримала учениця 5а класу Романчева Єлизавета. У спортивних змаганнях «Ігри патріотів» отримав перемогу 10а клас. А протягом перерв працювала майстерня  розпису «Боді-арт».

48664343 300x224 - День української писемності став змістовним і напрочуд гарним святом

Отож, Всеукраїнський день писемності в гімназії цього року продемонстрував ще більшу зрілість педагогів і учнів в сповідуванні українських традицій, в любові до української мови, своєї нації, неньки України таким чином вказуючи, що гімназія і надалі залишається основним осередком духовності на Городоччині.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button