Виховна робота

Доброта та милосердя завжди поруч

Не кожному знайома ситуація, коли треба врятувати чиєсь життя. Не кожен зміг би пожертвувати своїм статком та здоров’ям задля допомоги сторонній людині. Та це надзвичайно важливо, адже у кожного в душі мають жити любов, доброта та милосердя. Саме вони роблять нас істинними людьми.

Та є люди, для яких допомога іншим – не лише звична справа, а покликання. Не дивлячись на статок, расу, національність, релігійні переконання вони завжди готові надати будь-яку допомогу нужденним. Мова йде про членів Товариства Червоного Хреста України. Воно було засноване 18 квітня 1918 року.  Це – найвпливовіша та найбільша за чисельністю в Україні громадська благодійна організація, діяльність якої здійснюється в галузях медицини, соціальної та матеріальної допомоги. Особливістю Товариства є те, що воно спільно з органами охорони здоров’я України залучає громадян до донорства. Також члени Товариства пропагують серед молоді здоровий спосіб життя, що є надзвичайно важливим для генофонду нашої нації, доглядають за самотніми хворими похилого віку, організовують доставку ліків та продуктів харчування, готують їжу і допомагають у влаштуванні пенсіонерів у будинки-інтернати.

Щоб ушанувати людей, що протягом стількох років сумлінно виконують всій обов’язок, щиро допомагаючи тим, хто дійсно цього потребують, та з нагоди святкування 95-річчя Товариства Червоного Хреста України.  25 квітня  з ініціативи учнів та вчителів Городоцької гімназії була проведена акція на центральній площі міста, де були присутні учні старших класів всіх шкіл Городка, а також працівники установ, організацій та представники влади міста. Кожна зі шкіл підготувала гарні тематичні плакати та невеликий виступ до річниці. Кожен мав можливість допомогти Товариству, зробивши благодійний грошовий внесок у його скарбничку. Також була проведена благодійна справа, в якій взяла участь шкільна молодь: людям, що проживають у Городоцькому будинку милосердя, зібрали пакуночки із солодощами.

Отже, як кажуть, світ не без добрих людей. Кожен може допомогти, було б бажання. Не залишайтесь байдужими до благодійності, адже це єдиний шлях змінити світ на краще.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button