Виховна робота

Концепція сімейного виховання в системі освіти України «Щаслива родина»

10 вересня 2012 року в 5(9)-А класі відбулося інтерактивне заняття з батьками. Було розглянуто основні положення Концепції сімейного виховання в системі освіти України «Щаслива родина» на 2012-2021 роки.

08237371 - Концепція сімейного виховання в системі освіти України «Щаслива родина»

Батьки в групах спробували розв’язати нагальні проблеми сучасних підлітків, а саме розробили та презентували пам’ятки батькам: “Пам’ятку для батьків із профілактики шкідливих звичок” (перша група); “Пам’ятку батькам зі статевого виховання” (друга група); “Пам’ятка   батькам   із профілактики щодо насилля і бездоглядності”. Обговоривши основні чинники, що впливають на виховання дитини, було встановлено на які з них слід вважати першочергову увагу. Батьки стали учасниками рухавок, які сприяли створенню позитивного мікроклімату. Дане заняття стало корисним для кожного присутнього.

13960031 300x224 - Концепція сімейного виховання в системі освіти України «Щаслива родина»

Інтерактивне  заняття з батьками учнів 5(9)-А класу на тему:

Головний зміст і мета сімейного життя – виховання дітей

 

Сім’я – це унікальний соціальний інститут, першооснова духовного, економічного та соціального розвитку суспільства.

Концепція сімейного виховання в системі освіти

України «Щаслива родина» на 2012-2021 роки

“Сім’ю складають особи, які спільно проживають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки. Сім’я створюється на основі шлюбу, кровного споріднення, усиновлення, а також на інших підставах, не заборонених законом і таких, що не суперечать моральним засадам суспільства”.

Сімейний кодекс України, прийнятий 10 січня 2002 р

 

У сім’ї, образно кажучи, закладається коріння, з якого виростає пагін, і гілки, і квітки, і плоди. Сім’я – це джерело, водами якого живиться повноводна річка нашої держави.

Василь Олександрович Сухомлинський

 

Яке дерево, такі й квіти, які батьки, такі й діти

Народна мудрість

16478837 300x224 - Концепція сімейного виховання в системі освіти України «Щаслива родина»

Мета: ознайомити батьків з основними положеннями Концепції сімейного виховання в системі освіти України «Щаслива родина» на 2012-2021 роки; підвищити рівень усвідомлення відповідальності за вихованість власних дітей; визначити можливі шляхи та ресурси сім`ї у вихованні свідомої особистості;  сприяти згуртуванню батьківського колективу; сприяти продуктивній співпраці вчителів гімназії з батьками та дітьми.

 Обладнання: папір, ручки, картки з чинниками вихованості, комп’ютер, проектор.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button