Виховна робота

Онлайн–зустріч з відомою подільською письменницею

Онлайн – зустріч з відомою подільською письменницею, членом Національної спілки письменників України, лауреатом премії ім. Богдана Хмельницького Ніною Шмуриковою пройшла в Городоцькій районній бібліотеці для дітей. Завдяки новітнім технологіям, Інтернету користувачі дитячої бібліотеки мали можливість поспілкуватись по скайпу з сучасною подільською письменницею, яка багато пише не тільки для дорослих, а і для дітей і особлива сторінка її творчості – це твори для дітей. Тут автор сповідує любов до світу, до всього живого, що є на ньому, спонукає дітей бути допитливими, спостережливими.

Ніна Миколаївна часто сама ілюструє свої книжки. Оригінальність її художньо – образного мислення розкрилась у малюнках до власних поезій.

Ліричність, музикальність творів Ніни Миколаївни надихнула подільських композиторів створити ряд пісень на її вірші «Мрія», «Вересневе свято», «Снігопад», «Чорнобрива моя Україна» та ін.

Письменниця познайомила юних читачів з творчістю, читала дітям свої вірші, казки, розповіла про нову книгу «Барвистий дивокрай», яка нещодавно вийшла з друку. Бібліотекарі та учні 5-а класу Городоцької гімназії під керівництвом класного керівника Олени Коваленкопривітали Ніну Миколаївну з ювілеєм, який нещодавно вона відсвяткувала, багато запитували, а письменниця давала розширені відповіді, діти читали улюблені вірші з творчості Н. Шмурикової. Такі зустрічі дуже корисні для тих, хто цікавиться літературою рідного краю.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button