Виховна робота

«Поки живе мова − житиме й народ»

9 листопада ми відзначаємо велике свято – День української писемності та мови.
Народна мудрість стверджує: скільки знаєш мов, стільки разів ти людина. Але я впевнений, що без рідної мови жодна людина не здатна повноцінно почувати себе частиною власного народу, його історії та культури. «Мова – це душа народу, а народ без мови – не народ», – говорив Володимир Сосюра. Українську мову треба захищати і розвивати. Важливо, щоб саме суспільство і влада усвідомлювали необхідність відповідної державної політики. Іван Огієнко свого часу писав: «Поки живе мова − житиме й народ».

В цей день у Городоцькому ліцеї № 1 було проведено багато цікавих та пізнавальних заходів. На перервах у закладі лунала українська сучасна музика, за ініціативи учнівського самоврядування було проведено літературно-мовний квест між 5 і 6 класами,найактивнішими учасниками виявилися учні 5-Б і 5-В класів.

Лідерами учнівського самоврядування було проведено фоточелендж з висловами видатних українських письменників.

Найцікавішим виявився конкурс на написання найкращого вірша про українську мову,у якому взяли участь усі 17 класів. Початок вірша розпочинався словами «ОДНА ВОНА У НАС ТАКА…», а далі вже діти самостійно випробовували свої сили у написанні власних віршів. За підсумками конкурсу найкращий вірш вдалося написати 9-Б класу -1 місце, 10-А клас посів 2 місце, а третє місце посіли учні 8-а класу. Вітаємо переможців та призерів.

З гідністю і шаною ми маємо усвідомлювати велику вагу рідного слова й особисту відповідальність за нього перед минулим, сьогоденням і майбутнім. Бажаємо усім  утверджувати рідну мову, щоб цей нетлінний скарб служив єднанням між поколіннями, возвеличував Україну й українців.

 Педагог-організатор – Бас Л.П.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button