Виховна робота

Позакласна виховна година у 2(6)Б класі на тему: «Світ твоїх захоплень»

Позакласна виховна година у 2(6)Б класі на тему: «Світ твоїх захоплень»

(класний керівник – Липко Л.Г.)

Сьогодні в нас година спілкування “Світ твоїх захоплень”. Всі люблять повеселитися, пожартувати, співати, танцювати. Тому цей захід ми розпочали саме з пісні, щоб після трудового дня трохи підняти собі настрій. Ми поговоримо про свої мрії, захоплення, дізнаємось про те, чим цікавляться ваші ровесники. Адже кожна людина має якісь уподобання, про щось мріє, прагне до чогось незвичайного, хоче проявити себе в чомусь, тому з задоволенням виконує ту чи іншу роботу. І дуже добре, якщо захоплення і мрії збігаються. Виникає запитання, коли ж у людей з‘являються захоплення? Напевне в дитинстві, коли дитина починає гратися і усвідомлювати, що їй подобається, а що ні.

48003038 300x225 - Позакласна виховна година у 2(6)Б класі на тему: «Світ твоїх захоплень»

Захоплення, ігри кожен вибирає за своїм уподобанням. І по тому, що тебе цікавить, можна зрозуміти, які риси виховуєш у собі. Свої захоплення діти часто стараються втілити в грі. Можна побачити, як вони граються у школу, лікарню продавців, водіїв тощо. В народі кажуть: “У що ти граєш тим і захопишся.” У грі, як і в дорозі, пізнають людей. Вибирати свої дороги треба свідомо. Людина на землі не може просто існувати, бути пустоцвітом. А навпаки – мріяти, старатися робити так, щоб мрії здійснювались. Бо той, хто прагне до досягнення своєї мети, досягає її.

Яскравий паросток захопленості, що з‘явився в дитинстві, може стати справою всього життя, перерости у професію, освітити життя людини високою пристрастю інтелектуального і духовного зростання.

Давайте кожен з вас коротенько розкаже про свої захоплення або про захоплення всієї родини. Ті хто принесли свої колекції покажуть їх і коротенько про них розкажуть.

55340476 300x225 - Позакласна виховна година у 2(6)Б класі на тему: «Світ твоїх захоплень»

Діти показують свої колекції та розповідають про них.

Звичайно, про захоплення ми можемо говорити ще і ще. Не знаю, чи є людина, яка б нічим не цікавилася. Та не всі, хто захоплюється моделюванням, створюватимуть машини; не всі, хто захоплюється спортом, стануть спортсменами; не всі, кому подобається музика, стануть музикантами… Головне — мати якесь улюблене заняття, щось робити.

30988359 300x225 - Позакласна виховна година у 2(6)Б класі на тему: «Світ твоїх захоплень»

То ж творіть, дерзайте, захоплюйтесь і дбайте про те, що ви залишите для нащадків.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button