Виховна робота

Що таке гендер ? Гендерна рівність

Усі люди поділяються на 2 статі: жінки і чоловіки. Дитина ще з півторарічного віку починає усвідомлювати свою належність до статі. А з 5-6 років переймає манери: дівчатка – жіночі, а хлопчики – чоловічі. Відмінності в поведінці жінок і чоловіків, та їхньої ролі в суспільстві, називається – гендер . Тож у 5Б класі пройшов захід спрямований на питання гендерної рівності. (Гендерна рівність — це рівний правовий статус жінок і чоловіків та рівні можливості для його реалізації, надання особам обох статей можливості брати рівну участь у всіх сферах життєдіяльності суспільства).

img 20211206 150622 - Що таке гендер ? Гендерна рівність

З моменту свого народження кожна дитина, знову ж таки, і хлопчик, і дівчинка, має право на індивідуальність – власне ім’я й отримання громадянства. Для цього немовля реєструють (записують у державних документах його прізвище, ім’я та по батькові, дату народження, імена батьків, місце, де дитина народилася). Дитина стає справжнім громадянином, а на підтвердження цього отримує свідоцтво про народження. Отже, і в цьому праві дівчатка і хлопчики рівні.

img 20211206 143907 - Що таке гендер ? Гендерна рівність

А чи можемо ми чітко розмежувати професії на суто чоловічі і суто жіночі?Сьогодні багато жінок у бізнесі, політиці, а серед чоловіків – кулінари, перукарі, візажисти. Відомо, що шеф-кухарями ресторанів найчастіше працюють чоловіки, а в сім’ї готує жінка. На численних прикладах, які учні мали змогу побачити у президентації довели, що хоча дівчатка і хлопчики різні, та попри це – вони рівні. Рівні, бо дівчатка ні в чому не поступаються хлопчикам: ні у вмінні логічно мислити, ні у вмінні творчо працювати, співпрацювати і висловлювати свої думки.

img 20211206 143036 - Що таке гендер ? Гендерна рівність

Вони такі ж спритні і вправні, такі ж кмітливі і вдумливі. А головне – це те, що усі люди на планеті мають однакові права та можливості реалізувати себе в житті.

Практична психологиня Ольга Гончар

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button