Виховна робота

Святковий захід приурочений 199-річчю з Дня народження Т.Г. Шевченка

Шевченкове слово у серці моєму,

                         Воно життєдайна джерельна вода.

  Є день, що ніколи не минає, що завжди з нами, бо він увібрав у себе безсмертне дихання душі. Цей день – 9 березня. Саме він подарував світові Тараса Григоровича Шевченка-великого поета, батька та пророка українського народу. З нагоди цієї пам’ятної дати  учні 1(5)-б класу приготували святковий захід приурочений 199-річчю з Дня народження Т.Г. Шевченка.

Маленькі артисти чудово відтворили епоху в якій жив і творив Кобзар, ознайомили присутніх з його творчістю та життєвими випробуваннями поета, з його помислами та мріями. На урочистому дійстві гімназисти декламували вірші поета, цим самим  дали змогу слухачеві відчути і юного поета, і зрілого майстра слова. Показали, що минуло багато років з дня народження Т.Г. Шевченка – славного сина українського народу, але й сьогодні він, як живий говорить до народу, що його слово ще й досі живе між нами, гнівне і ніжне, полум’яне і міцне, що його поезія вже давно стала важливим і нетлінним складником духовної сутності українського народу.

Наші п’ятикласники спільно з одинадцятикласниками підготували театралізоване  дійство (уривок із твору Степана Васильченка «В бур’янах»), яке відкрило перед глядачами панораму життя малого Тараса, ознайомило глядачів з його дитинством та сім*єю у якій виховувався. У День народження Т.Шевченка  діти запалювали свічку, щоб вшанувати пам’ять великого Кобзаря, щоб там на небесах він знав, що його люблять та шанують і завжди пам’ятати будуть на рідній, не чужій землі. Зачарував усіх присутніх в залі танець із свічками, який підготували дівчата 1(5)-б класу, а окрасою свята стали українські пісні. Особлива подяка організатору заходу, Цибуленко Людмилі Володимирівні, за таку прекрасну урочистість.

60848135 300x224 - Святковий захід приурочений 199-річчю з Дня народження Т.Г. Шевченка

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button