Виховна робота

Відкритий виховний захід «До тебе я , Тарасе, йду»

То була дивовижна зоря.

На убогу і світом забуту,

Щоб її до життя повернути,

Бог послав Кобзаря.

 

25 лютого 2014 року у 1(5)А класі Городоцької гімназії пройшов відкритий виховний захід «До тебе я , Тарасе, йду», приурочений  200 річчю з дня народження Т.Г.Шевченка – духовного батька, творця і рятівника української мови й всієї нації.

60156164 300x199 - Відкритий виховний захід «До тебе я , Тарасе, йду»

Гімназисти показали уміння зв’язно висловлювати свої думки,  продемонстрували акторські здібності в декламуванні віршів,  красу і чарівність Шевченкового слова.

Усі присутні, ніби на мить перенеслися  у царство мудрого й красивого, правдивого й цінного, сильного й ласкавого, доброго й мужнього слова. Поезія – це вогник, схожий на полум’я свічки, що запалює душу людини.

Тарас Шевченко… Геній, мислитель, пророк. Людина незвичайної долі й незвичайного таланту, що здобула світову славу.

17693400 300x199 - Відкритий виховний захід «До тебе я , Тарасе, йду»

Увібравши в себе душу народу, він підніс його духовну велич і красу на найвищу височінь, чим збагатив увесь світ. Тарас Шевченко звеличив Україну, звеличив весь український народ. В багатьох  українських родинах сьогодні можна побачити  прикрашений вишитим рушником портрет Кобзаря. Він  –  як   член сім’ї , як найдорожча людина.

55221535 300x199 - Відкритий виховний захід «До тебе я , Тарасе, йду»

В день народження Т.Шевченка дорослі і діти йдуть до його пам’ятника, щоб поставити свічку, покласти квіти, почитати його вірші, поспівати пісні, вшанувати великого Кобзаря.

Він був сином мужа, а став володарем у царстві духа. Він був кріпаком, а став велетнем у царстві людської культури. Він був самоуком, а вказав нові світи і вільні шляхи професорам і книжним ученим. Десять літ він томився під вагою російської солдатської  муштри, а для волі Росії зробив більше, ніж десять переможних армій. Доля переслідувала його в житті, скільки лиш могла, та вона не зуміла перетворити золота його душі в щастя для нього самого.

Минуло багато років з дня народження Т.Г. Шевченка – славного сина українського народу, але й сьогодні як живий говорить він із своїми  наступниками. Його слово  живе між нами, гнівне і ніжне, полум’яне і міцне.

Ми чуємо тебе Кобзарю

Крізь століття

І голос Твій нам душу окриля

Встає в новій красі забувши лихоліття

Твоя, Тарасе, звільнена земля

У росяні вінки заплетені суцвіття

До ніг тобі титане кладемо

Ми чуємо тебе Кобзарю

Крізь століття

Тебе своїм сучасником звемо.

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw== - Відкритий виховний захід «До тебе я , Тарасе, йду»

About the author

Класний керівник
Коваленко О.В.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button