Виховна робота

Виховний захід «Інтернет – ворог чи друг?»

В останні роки в Україні стає традицією щороку, другого вівторка лютого, відзначати всесвітній День безпечного Інтернету, введений Єврокомісією у січні 2004 року за підтримки організацій European SchoolNet та Insafe (Європейська мережа безпечного Інтернету).

Цьогоріч ця дата припала на 11 лютого. Саме в цей день був проведений виховний захід в учнів 1(5)А класу на тему «Інтернет – ворог чи друг?». Метою якого було проаналізувати користування дітьми мережею Інтернету, визначити  та запобігти загрозам, що походять з Інтернету.

98429395 - Виховний захід «Інтернет – ворог чи друг?»

На сьогодні точна кількість користувачів Всесвітньої павутини в Україні невідома, оскільки дані статистики різних провайдерів не є точними і протирічать як одне одному, так і офіційним даним. За даними Київського міжнародного інституту соціології, у вересні 2013 року уже 49,8% дорослого населення України мали постійний доступ до Інтернету, і ця величина увесь час зростає.  Для більшості з нас Інтернет – це доступ до корисної інформації, однак ми часто забуваємо, що за його допомогою простіше отримати дані і про нас самих. Адреса, телефон, особисті фото, дані про родичів, паспортні дані, відомості про банківські рахунки, – ось далеко не повний перелік тієї інформації, яку активний користувач мережі зберігає на її серверах.

Не слід думати, що особисте життя залишається особистим, якщо інформація про нього є у Інтернеті.

gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw== - Виховний захід «Інтернет – ворог чи друг?»

About the author

Класний керівник
Коваленко О.В.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button