Виховна робота

Вишиванка – це любов!

Вишиванка – це любов!
Вишивати – оберігати, вірити, чекати.
Існує велика кількість традицій та обрядів, у яких вишита сорочка виконує роль оберега. Та найбільше сакралізували вишиванку сучасні українці. Сотні майстрів та майстринь, вишивки по всій Україні, вишивають сорочки захисникам з любов’ю і надією, що вишиванки захистять наших воїнів від ворожих куль. А військові одягають їх як духовну броню.
Хочеться зауважити, що особливе значення День вишиванки має саме 2023 року – тоді, коли росія продовжує повномасштабну війну проти України.
Одягнена вишиванка 18 травня стане символом незламності українського духу, заявою на весь світ про те, що українці – вільний народ.
День вишиванки – подія, яка покликана зберегти українські традиції, передати їх наступному поколінню.

Сьогодні, 18 травня 2023 року у Городоцькому ліцеї № 1 було проведено театралізоване дійство до Всесвітнього дня вишиванки. У якому були задіяні учасники театрального гуртка «Сяйво». Лідери учнівського самоврядування провели загальношкільний флешмоб «Вишиванка – наша сила», а також фото-флешмоб «Вишиванка- це любов».
Вишиванка — поема життя,
Закодована вічність в узорах.
Їй ніколи нема забуття:
Геній Роду не стерти на порох!
Ми первинні, як сонце й вода.
Колисала нас люля жар-птиці.
Україно, ти знов молода —
Невичерпна духовна криниця.
Ми дякуємо Богу, дякуємо усім,хто захищає нас,усім Героям і ЗСУ за те,що маємо змогу проводити заходи і жити під мирним небом!
СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
УКРАЇНА – ПОНАД УСЕ!

img 20230519 133129 708 - Вишиванка – це любов!

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button