Виховна робота

Проєкт «Бережи свої крила»

У наш час все частіше можна почути слова “аб’юз”, “аб’юзер». То хто такий аб’юзер і як його розпізнати? Як вийти з аб’юзивних стосунків ? Саме про ці поняття з 9-13  жовтня йшла мова   під час проведення циклу тренінгових занять для здобувачів освіти та батьків ліцеїстів  Городоцького ліцеї №1. Усі заходи проводилися у рамках проєкту «Бережи свої крила», який  реалізовує ГО ” Світ у барвах”. Цей проєкт підготовлено у межах співпраці UNFPA та ГО “Інноваційні соціальні рішення” за підтримки Бюро гуманітарної допомоги USAID.

Зокрема, 9- 10 жовтня учні 11а та 10а класів взяли участь у тренінгових заняттях: «Що я знаю про а’бюз?», “Ознаки аб’ юзивних стосунків. Портрет аб’юзера(-ки)”. Учасники тренінгів познайомилися з ознаками, причинами та видами аб’юзитивної поведінки в стосунках та отримали рекомендації, як із них вийти. Мали нагоду через участь у соціально – профілактичній грі ” Що по стосункам?” розібратися у складних питаннях життєвих стосунків та вирішенні різних чинників і ситуацій, як з цим повя’ зані .

Що таке  “здорові стосунки”, а що таке” аб’юзивні”? Як вийти з аб’юзивних стосунків ? Саме  ці запитання, 10 -11 жовтня  обговорювалися під час проведення тренінгових занять з батьками учнів 11б  та 6в класів ліцею. Під час заняття  батьки стали активними  учасниками  різних тренінгових вправ, зокрема, соціально- профілактичної гри ” Що по стосункам?”, спрямованої на зміну соціальної норми, пов’язаної з суспільним тиском щодо необхідності побудови стосунків.

Тож хто такий “аб’юзер”?  Як не впустити його в своє життя? Як зрозуміти, що стосунки стають аб’юзивними ? Ці питання розглядали здобувачі освіти 11в класу  ліцею, 12 жовтня,  на тренінговому занятті на тему: “Аб’юзивні стосунки: ознаки, причини,  способи виходу”.

Реалізація проєкту продовжується, і це дуже важливо. Адже якщо якомога більша кількість людей буде  компетентна у питаннях аб’юзивних стосунків,то звичайно менша їх кількість потрапити у тенета аб’юзу.

Неля СІРА, тренерка

0 02 05 f5f98cace89740e62307d25336c8c4036ca609ba9e47243bc8cb27bd5b61d5f6 169d15d2fae506f1 - Проєкт «Бережи свої крила»

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button