Виховна робота

Посвята в козачата 2022

«Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього» – прописна істина сучасного українця. Городоцький ліцей № 1-надійний оплот козацького духу.

До посвяти в козачата юні п’ятикласники готувалися ще з вересня місяця і чекали цього дня з великим нетерпінням.

dsc00733 - Посвята в козачата 2022

Знайомилися з структурою організації, її планами, вивчали правила козачат. А головне – познайомилися з цікавими сторінками історії козацького війська, з видатними гетьманами України. П’ятикласники тепер твердо знають, що козаки-це вільні, безстрашні люди, борці за волю українського народу. Дійство посвяти у козачата відбулося 21 жовтня у спортивній залі ліцею. Основною метою,якого було : виховувати національну гордість і почуття патріотизму, любов до народних пісень, традицій та звичаїв; сприяння естетичному розвитку школярів, спонукання  їх до активної та продуктивної творчої діяльності, формувати потребу сприймати та виконувати козацькі пісні.

dsc00739 - Посвята в козачата 2022

Під час заходу склав присягу новообраний гетьман «Організації Козацьке Джерело» учень 8-А класу – Височинський Богуслав.5-А класу присвоєно статус куреня « Нащадки славних козаків»

dsc00773 - Посвята в козачата 2022

5 -Б класу присвоєно статус куреня «Січовики»

dsc00781 - Посвята в козачата 2022

5-Вкласу  присвоєно статус куреня  «Чайка»

dsc00776 - Посвята в козачата 2022

На завершення урочистості юні козачата присягнули дотримуватися заповідей предків, берегти здобуте у важкій боротьбі і стати справжніми патріотами своєї держави.

dsc00759 - Посвята в козачата 2022

Педагог-організатор – Л.Бас

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button