Виховна робота

«Живи, Кобзарю, в пам’яті людській!»

209 років минуло з дня народження поета, проте і нині живе і буде жити під сонцем України Кобзареве слово, слово великої, непогасної любові до свого народу, своєї землі.

Традиційно в усьому світі, впродовж березня, відбуваються Шевченківські вечори, літературні конкурси, патріотичні та мистецькі заходи. 

Шевченківські дні — чудова нагода вшанувати Кобзаря, дізнатися більше про його життя та творчість, почути його, таку актуальну сьогодні поезію.

Найактивніші учні Городоцького ліцею № 1 взяли участь у І етапі обласного фестивалю читців, присвяченого Шевченківським дням, «Живи, Кобзарю, в пам’яті людській!», всього від нашого закладу було подано 11 заявок у різних вікових категоріях.
Зокрема,

молодша вікова категорія:

Софія Слободян, 5-В клас
Анна Красуцька, 6-В клас
Анастасія Левандовська,7-А клас.

Старша вікова категорія:
Анастасія Варшавська,10-А клас
Вероніка Якубко, 8-А клас,

Єлизавета Попович, 9-Б клас

Олена Питлюк, 10-В клас

Катерина Сокальська, 10-Б клас

Наталія Собкович,10-А клас

Кіра Якубко,10-В клас

Даніела Чала,11-Б клас

Напередодні дня народження Тараса Григоровича Шевченка, в Хмельницькому обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді проведено ІІІ етап обласного фестивалю читців, присвяченого Шевченківським дням, «Живи, Кобзарю, в пам’яті людській!».
Цьогоріч, на фестиваль було заявлено понад 90 учасників з 48 територіальних громад області, у двох вікових категоріях.
На ІІІ (очний) етап фестивалю членами журі було відібрано 30 кращих читців з 23 територіальних громад.
Серед фіналістів,які відібрані на ІІІ етап фестивалю у молодшій віковій категорії була Анна Красуцька,учениця 6-В класу Городоцького ліцею № 1 Городоцької міської ради Хмельницької області.
Учасники декламували уривки з різних за жанром творів Великого Кобзаря. Володіння основами художнього читання, розкриття головної думки і художніх образів твору та творча індивідуальність стали ключовими критеріями у виборі юних декламаторів.
 Анна Красуцька нагороджена дипломом ІІ ступеня у обласному етапі фестивалю!
Щиро вітаємо нашу ученицю!!!
Образ Шевченка переживає трансформацією разом з нашою історією — від вусаня у кожусі і прогресивного творця та активіста до мужнього і безстрашного воїна. Його слова також воюють та надихають українців і в тилу, і на передовій.

Педагог-організатор – Людмила Бас

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button